Sunday 23 October 2011

Ikan Bakar punya pasal

Hi,
Hari ni yang kita suka buat nak ajak anda menikmati makanan laut. Moh kita gerak ke Bagan Lalang. Perjalan amik masa sejam juga dari Putrajaya. Kami tertanya-tanya je bila nak sampai sebab macam jauh jer perjalanan tambahan plak hujan masa tu disedapkan lagi dengan jalan bengkak bengkok tak hengat. 

Tapi bila dah sampai agak best sebab makan tepi pantai walaupun gelap tak nampak pantai tapi boleh dengar ombak kira dah nyaman sangatlah tu. 

Sesi pemilihan seafood.

Kalau tengok ikan2 ni semua
 bukannya rambang mata tapi tak tahu nama ikan dan masakan yang sesuai dengan ikan2 tu. jadi, kita makan je apa yang dorang pilih. Memang terbaik.

Abang Zaidi memang suka main2 ngan ikan tu.

Ni Pepahat. Memang tak tahu makanan jenis apa tu. Tak pernah makan pun. Malam tu tak terbuka hati lagi nak try pepahat tu.

Kerang bakar menu wajib Kak Ayu (bertudung biru)

Tak habis2 nak main2 ngan ikan.

Jadi menu malam tu aku tak ingat sangat. Tapi yang aku ingat kerang bakar, ketam masak cili, ikan bakar, tomyam, telur dadar, kangkung belacan dan hmmm.. banyak lagi.

Bila makanan sampai jadi lupa nak amik gambar. Maka semuanya dah selamat dikendurikan kami.

Bolehlah tengok gambar pinggan yang dah licin je. macam mana? Dah habis makan baru ingat nak snap.

Sangat kenyang.

Boleh nampak pinggan mangkuk yang dah licin.

Hahaha.. memang betul2 kenduri ni.

Lepas makan korang ada dua pilihan. Pertama, korang boleh balik terus. Kedua, korang boleh terus pergi Port Dickson yang memang dah dekat sangat dah tu. K, enjoy your meal.


No comments:

Post a Comment